Οργανισμοί Διαχείρισης Δικαιωμάτων

Ποίοι εισπράττουν στην Κύπρο για τα πνευματικά Δικαιώματα

Όσον αφορά στα ηχογραφήματα και τα οπτικοποιημένα ηχογραφήματα (video clips), στην Κύπρο, η μεν PRS, προστατεύει το πνευματικό δικαίωμα των συνθετών και στιχουργών, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει και τη διαχείριση (συμπεριλαμβανομένης της είσπραξης) των δικαιωμάτων αυτών, ο δε GRAMMO προστατεύει το πνευματικό δικαίωμα των παραγωγών ηχογραφήσεων (δισκογραφικές εταιρίες), ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει και τη διαχείριση(συμπεριλαμβανομένης της είσπραξης) των δικαιωμάτων αυτών.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (International Federation of Phonographic Industry – IFPI), στην οποία είναι μέλος ο GRAMMO, δεν αποτελεί διαχειριστικό οργανισμό. Στόχος της είναι η προστασία και η προώθηση της μουσικής, η παροχή ενημέρωσης στους ανά την υφήλιο οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης προς μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους, και παρ’ όλο που εκπροσωπεί τις δισκογραφικές εταιρίες, τα αποτελέσματα των ενεργειών της απολαμβάνει το σύνολο της μουσικής κοινότητας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση στην σελίδα μας, θεωρούμε ότι αποδέχεστε την χρήση cookies Ok